Italské dálnice
Italské dálnice
Ahoj, máte někdo zkušenosti s Italskými dálnicemi?? V létě se chystám do Gargana, ještě zvažujem jestli cestu jen po dálnici přes D-Mnichov, nebo na Budějovice a A-Linz, Salzburg. a pak Itálii
Ale hlavně mi zajímá, jestli jsou na Italských dálnicích také odpočívadla s WC jako třeba v Německu a Francii kde je to po pár desítkách kilometrů, nebo jestli jsou tam jen benzínky, atd. Abych mohl trošku rozplánovat cestu. Za každé info díky, Charlie
Ale hlavně mi zajímá, jestli jsou na Italských dálnicích také odpočívadla s WC jako třeba v Německu a Francii kde je to po pár desítkách kilometrů, nebo jestli jsou tam jen benzínky, atd. Abych mohl trošku rozplánovat cestu. Za každé info díky, Charlie
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
- Reklama
Re: Italské dálnice
Z Prahy doporucuju cestu pres Mnichov a Rosenheim...je to rychlejsi....jinak netusim odkud jsi takze treba to budes mit lepsi pres Budejky...
Italie je civilizovana zeme, takze na dalnicich najdes v podstate vse co na nemeckych dalnicich
Italie je civilizovana zeme, takze na dalnicich najdes v podstate vse co na nemeckych dalnicich

Bydlim u D5, napůl mezi Prahou a Plzní. Já koukal že na kilometry to vychází nastejno a na čas bude ten Mnichov nejrychlejší. Nám právě vyhovovali ty odpočívadla ve Francii kde byl celkem klídek, a právě jsem nevěděl, jestli něco podobného můžu čekat i v Itálii.
No jo tak to je ten Mnichov jasny...
jinak ta cesta je desnej vopruz....ja jsem tri roky zpatky jel jeste pod Gargano a jeste kus pod Bari....a ta cesta Italii se zda byt nekonecna....odpocivadla jsou ok a nektera byla docela klidna..ale zase nektera byla v noci totalne precpana....hlavne mezi Innsbruckem a Veronou..
jinak ta cesta je desnej vopruz....ja jsem tri roky zpatky jel jeste pod Gargano a jeste kus pod Bari....a ta cesta Italii se zda byt nekonecna....odpocivadla jsou ok a nektera byla docela klidna..ale zase nektera byla v noci totalne precpana....hlavne mezi Innsbruckem a Veronou..
dálnici v itálii jsem absolvoval několikrát a musím říct že je to opravdu příjemné ježdění . S našimi "dálnicemi" se to nedá srovnat
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.
Ok, díky moc. Takže asi tak stejný komfort jako ve Francii, takže není čeho se bát
Já to chci jet na jeden zátah, je to 1500km, tak to zmáknu, loni jsem tak táhnul Francii a bylo to v pohodě, i když se ta cesta také zdála nekonečná, to jsme byli u Narbonne v Gruissanu, též 1500km.

Já to chci jet na jeden zátah, je to 1500km, tak to zmáknu, loni jsem tak táhnul Francii a bylo to v pohodě, i když se ta cesta také zdála nekonečná, to jsme byli u Narbonne v Gruissanu, též 1500km.
hmmm...1500 km na jeden zatah...mno to je docela hodne....ale jeslti jsi zvykly....
No nejedu to přes noc, tyhle dovolenkový štreky jedu v pátek ve tři ráno a pozdě večer jsme na místě, buď ještě na dálnici kousek před, nebo až na místě se přespí v autě. Jezdíme jen ve dvou, tak je v autě místa dost, ale řidič jen jeden - já. Mám to takhle ozkoušené a je to v klidu. Čtvrtek si beru volný, abych z práce neskočil hned do auta, ale mohl si odfrknout, tak už si jen tak připravuju v klídku auto.
Pred nejakými 6 rokmi som bol v Taliansku. Chceli sme ušetriť na diaľniciach, tak sme sem-tam išli mimo. Nedoporučujem - aj keď je to pekné zvezenie, v Taliansku majú otrasné značenie. Stalo sa nám, že sme išli po označenej trase a zrazu sa cieľ (na smerovej tabuli) stratil. A nenašiel sa. Tak sme sa vracali. Asi sme ani nič neušetrili. Ale majú tam super horské priechody
.

Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007