Výběr pozemku
Výběr pozemku
Čaute,
začínám řešit koupi pozemku v okolí Ostravy. Vůbec nevím, od čeho se odrazit.
Byl bych rád, kdyby jste mi doporucili nějakou tu lokalitu atd. Velikost chci okolo 1000 m2.
Díky
začínám řešit koupi pozemku v okolí Ostravy. Vůbec nevím, od čeho se odrazit.
Byl bych rád, kdyby jste mi doporucili nějakou tu lokalitu atd. Velikost chci okolo 1000 m2.
Díky
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
- Reklama
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr pozemku
Dost důležitá otázka je kolik chceš investovat, od toho se bude taky odvijet lokalita ve které můžeš vybírat, nebo na penězích nezáleží?
Já bych bral třeba Klimkovice ovšem cena za 1metr čtvereční je okolo 1000kč, což ale všude tak blízko ostravy
Já bych bral třeba Klimkovice ovšem cena za 1metr čtvereční je okolo 1000kč, což ale všude tak blízko ostravy

Presne jak píše Hříbek ... cena je dosti podstatná no a pak už jen záleží jestli chceš mít v dosahu MHD apod.
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20 
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398

https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398

No rozhodně nechci žádný Šenov a podobné lokality blízko NH. No cenu co nejnižší samozřejmě. Tak max. 400 tisíc.
Na Klimky, Krasné pole apod. nemám
Na Klimky, Krasné pole apod. nemám

- monderka1
- Kontaktovat uživatele:
400t za 1000m2? a to je louka ne? To sou v Ostrave tak levny pozemky?
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
jenže za 400tis nebude ani ten šenov a podobné hnusy, pokud je to max. možná cena tak se budeš muset podívat dost daleko od ostravy, nebo se smířit se zhruba poloviční rozlohou 

No jsem ochoten akceptovat dostupnost do Ostravy autem do 30 min.
Jinak stačí určo i 800m2. Jinak už nějaký ten pátek koukám na realitky a do 400 se pozemek dá sehnat.
Třeba Rychvald, Dětmarovice apod.
Jinak stačí určo i 800m2. Jinak už nějaký ten pátek koukám na realitky a do 400 se pozemek dá sehnat.
Třeba Rychvald, Dětmarovice apod.
- Luboš X17DTL
u nás se teď dodělávaly nějaké inž. sítě a komunikace k několika parcelám původně z pozemkového fondu, ale nevím, jestli jsou už všechny prodané. pro info ti něco dám do SZ. Dostupnost do OV je cca 25 min. Z toho polovina po dálnici z Bravantic, pak ještě méně.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
no a až si vybereš tak už je to jednoduché, Dobrou smlouvu, notáře, návrh na vklad do katasatru nemovitostí a je to tvoje.
Pokud si vybereš něco většího a budeš chtít jen část tak tě čeká běh na dlouho trat s geometry.
A pozor na pozemky s nízkou cenou abys ušetřené peníze neutratil 2x kvůli špatné dostupnosti techniky během stavby - to mluvím s vlastní zkušenosti - boužel
Pokud si vybereš něco většího a budeš chtít jen část tak tě čeká běh na dlouho trat s geometry.
A pozor na pozemky s nízkou cenou abys ušetřené peníze neutratil 2x kvůli špatné dostupnosti techniky během stavby - to mluvím s vlastní zkušenosti - boužel
Ja by som si dal pozor na to, aby boli v dosahu nejaké siete - teda všetky a blízko. ďalej aby pozemok mal prípadne vlastnú prístupovú cestu = bol pri obecnej ceste. Tie súkromné môžu byť niekedy problematické. S pozemkami mám určité skúsenosti - hlavne súkromnú cestu. Ľudia sú špekulanti a taká cesta môže byť zdrojom susedských problémov...
Hlavne dobre kúp, postav dom, zasaď strom...
.
Hlavne dobre kúp, postav dom, zasaď strom...

Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Co takový Petřvald u Karviné? Sám tam mám zahradu a dostupnost do Ostravy i Karviné je díky hlavnímu tahu co vede obcí výborná + autobusy městských linek které do Petřvadlu zajíždějí z Ostravy i Havířova
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.
No Petřvald jen některé části. Spíše ty vzdálenější od NH. Ta dostupnost by byla opravdu ideální.
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Na realitních serverech typu sreality apod. se velmi často objevují pozemky za "skvělou" cenu. Z 95 % je tam ale háček. Většinou se jedná o to, že někdo koupil velký kus pole, nechal to rozparcelovat a pak prodává a obce někdy nepovolí výstavbu na žádném pozemku, dokud nejsou všechny prodané (takhle to měla kámoška, takže nakonec ustoupila od koupě, protože stavět by mohla začít bůhví kdy). Nebo tam jsou problémy s IS, přístupovou cestou apod. Na velmi nízké ceny bych se dívala hodně podezřele.
PS: Budeš-li kupovat přes realitku, tak každé slovo makléře si raději ještě ověř jinde (např. si nech udělat vlastní výpis z katastru, skoč si na stavební úřad, jestli tam není někde nějaký problém atp.), bohužel jen málo z nich je solidních.
PS: Budeš-li kupovat přes realitku, tak každé slovo makléře si raději ještě ověř jinde (např. si nech udělat vlastní výpis z katastru, skoč si na stavební úřad, jestli tam není někde nějaký problém atp.), bohužel jen málo z nich je solidních.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
Aby byla cena kolem 400Kc/m, tak bude potreba objizdet obce a zjistovat jestli neprodavaj pozemky. Od developeru takovouhle cenu nelze ocekavat a pokud ano, ta s nejakym tim ALE.
Ještě pozor při dělení pozemků - pozemek "můžeš" prodat až za 5 let - to kvuli spekulantům.... před touto dobou jsou dosti vysoké daně!!!
hodně štěstí.
hodně štěstí.
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..