Ajťáci, help please
- Reklama
Re: Ajťáci, help please
máš to vyřešeno, nebo stále trvá? je tu toho moc na čtení, něco podobného jsem měl na pc a nakonec to byl virus už v DOSU
pokud problém trvá, mám prográmek, který pracuje pod WIN ale je DOSSACKÝ MM. ten ti může taky pomoct.
pokud problém trvá, mám prográmek, který pracuje pod WIN ale je DOSSACKÝ MM. ten ti může taky pomoct.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nechce se mi to tu celé pročítat, ale měl jsem podobný problém. Vyřešilo se to tak, že kámoš připojil ext. disk s OS, ozálohoval co jsem potřeboval a potom to znova přeinstaloval. Data zachráněna a počítač opět funguje 

- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Ted uz ses dotcenej!Trdlo píše:ale prase aby se v nich vyznalo.... jsem linuxem nedotčenej

Jinak s pripojenim pomoci kroucenyho kabelu na winshare ve wistach nemusi byt zrovna trivialni problem, resil jsem to na w7 a radsi jsem se na to vykaslal a pouzil externi usb disk...

Jinak na Ubuntu delam na ntb naprosto bezne, navzdory firemni politice a smlouve pouzivat M$ produkty. Pracuju totiz na soukromym ntb a ne na firemnim, tak mi nemuzou

Opel Astra coupe Bertone 2.0L Turbo - Galerie
Opel Vectra Vauxhall Caravan 2.0L
Opel Vectra Vauxhall Caravan 2.0L
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
A mohl bys mi poradit jak natlačit Kubuntu do starýho ntb,kterej nemá CD ROM a ani neumí bootovat z CD ani z USB? Prej to jde přes disketu,ale nevím jak,mám jen ntb,USB CD ROM a ext. Flopy přímo k tomu notesu,ale nejde mi to dohromady.
Asi nějak jako jsem to dělal s widlema.Nahrát instalačku na HDD a pomocí diskety rozjet instalaci.

Asi nějak jako jsem to dělal s widlema.Nahrát instalačku na HDD a pomocí diskety rozjet instalaci.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- Mojmec11
Mám problém s USB disky.
Jakmile připojím k jednomu z PC doma nějaký USB HDD,je jich víc,nejde přesunout větší balík dat(oběma směry).Max. tak 100-150 MB a pak disk chcípne a po chvíli se objeví hláška zápis se spožděním se nezdařil.Po odpojení a připojení to samé.Veškeré fígle které znám jsem už zkusil.Je tam nová instalace Win XP pro SP3.Jsem z toho jelen a už mi to celkem komplikuje život.
Nějaké nápady ?
Jakmile připojím k jednomu z PC doma nějaký USB HDD,je jich víc,nejde přesunout větší balík dat(oběma směry).Max. tak 100-150 MB a pak disk chcípne a po chvíli se objeví hláška zápis se spožděním se nezdařil.Po odpojení a připojení to samé.Veškeré fígle které znám jsem už zkusil.Je tam nová instalace Win XP pro SP3.Jsem z toho jelen a už mi to celkem komplikuje život.
Nějaké nápady ?
jo, novější operační systém 

bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
- wizyy
- Kontaktovat uživatele:
..no, ja ti spis poradim podivat se na odber na USB...tohle vypada na tohle...proste ti USBcko neda tolik proudu, kolik potrebujes...
Je to tak... jde o nedostatek šťávy.
Obvykle 2,5" diskům stačí na napájení jeden USB port 2.0 pokud máš starší verzi tak někteří výrobcí ext. disků dělají připjení na dva konektory. Stačit někdy nemusí ani jeden notebookový konektor.
3,5" disky mají prakticky všechny větší proudový odběr a je k nim přioloženo ještě jiné externí napájení takže tam spíš nestíhá to externí napájení protože USB to neutáhnne určitě
Pokud máš napájení jen přes jedno USB a je to 2,5" disk tak máš možná nevědomky třeba přes rozbočovač napíchlých víc zařízení, nebo třeba mluvíš o bočních konektorech na skříni které jsou nějak zvláštně připojené. Ať tak nebo tak jde o to že disku dochází ve špičce šťava... zkus připojit do jiného konektoru, případné ověřit manuál desky jestli se o tom někde nehovoří (třeba aktivované v BIOSu vynucené přepnutí na starší USB 1.x, nebo přímo že některé porty mají úmyslně snížené napájení)
Obvykle 2,5" diskům stačí na napájení jeden USB port 2.0 pokud máš starší verzi tak někteří výrobcí ext. disků dělají připjení na dva konektory. Stačit někdy nemusí ani jeden notebookový konektor.
3,5" disky mají prakticky všechny větší proudový odběr a je k nim přioloženo ještě jiné externí napájení takže tam spíš nestíhá to externí napájení protože USB to neutáhnne určitě

Pokud máš napájení jen přes jedno USB a je to 2,5" disk tak máš možná nevědomky třeba přes rozbočovač napíchlých víc zařízení, nebo třeba mluvíš o bočních konektorech na skříni které jsou nějak zvláštně připojené. Ať tak nebo tak jde o to že disku dochází ve špičce šťava... zkus připojit do jiného konektoru, případné ověřit manuál desky jestli se o tom někde nehovoří (třeba aktivované v BIOSu vynucené přepnutí na starší USB 1.x, nebo přímo že některé porty mají úmyslně snížené napájení)
na diskety a ex. CDromky sa vykasli.. tu niekde som daval odkaz ako dostat ubuntu na USB...
z neho nabootujes, naistalujes a je to - akonahle sa pripojis na net, nepotrebujes CDcko
s tym ze ti blbne usb je normalne - skus pripojit len jeden disk pripadne pridavne napajanie
z neho nabootujes, naistalujes a je to - akonahle sa pripojis na net, nepotrebujes CDcko
s tym ze ti blbne usb je normalne - skus pripojit len jeden disk pripadne pridavne napajanie
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
- Mojmec11
Takže,v Biosu to není,to už jsem kontroloval a zkoušel,zdroje rozhodně nejsou poddimenzované(vzhledem k použitým gr.kartám).
Co se týče USB napájení mám 2x 2,5" HDD(ty jedou normálně samy i bez použití Y kabelu nebo ext. napájení) a jeden velký,který připojuji přes IDE převodník s použitím externího napájecího zdroje,který dodává taky dostatek štávy.
Přední USB výstupy na to taky nemají vliv,to byla první věc co mě napadla,zadní USB co jdou přímo z desky to dělají taky.Prostě všecky.
Jiná USB zařízení připojená nejsou,maximálně myš.U notebooků tento problém nemám.A u těch 2 PC to taky dřív nedělalo až tak poslední 3 měsíce.V jednom je nová instalace Win XP jinak nikde žádná změna ani soft ani HW.
Co se týče USB napájení mám 2x 2,5" HDD(ty jedou normálně samy i bez použití Y kabelu nebo ext. napájení) a jeden velký,který připojuji přes IDE převodník s použitím externího napájecího zdroje,který dodává taky dostatek štávy.
Přední USB výstupy na to taky nemají vliv,to byla první věc co mě napadla,zadní USB co jdou přímo z desky to dělají taky.Prostě všecky.
Jiná USB zařízení připojená nejsou,maximálně myš.U notebooků tento problém nemám.A u těch 2 PC to taky dřív nedělalo až tak poslední 3 měsíce.V jednom je nová instalace Win XP jinak nikde žádná změna ani soft ani HW.
nechcem sa hadat o tom USB... ale je to osobna skusenost ze niektore pocitace (to je jedno ci stolne alebo NB) s niektorymi HDD nefunguju... bud to blbne ako tebe alebo disk vydava divne cukave zvuky...
pripoj len jeden disk, alebo daj dvojite napajanie...
ale kludne to moze byt aj vplyv Windowsu... skus to kopirovat cez linux a uvidis...
apropos - zdroj a grafiky s tym nic nemaju - usb napaja a reguluje doska
pripoj len jeden disk, alebo daj dvojite napajanie...
ale kludne to moze byt aj vplyv Windowsu... skus to kopirovat cez linux a uvidis...
apropos - zdroj a grafiky s tym nic nemaju - usb napaja a reguluje doska
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
- Mojmec11
Tak že by byla deska v **** ?? 

moment, robilo ti to tak odzaciatku? alebo od nejakeho momentu? ak pripojis len jeden disk.. vsetko ide OK?Mojmec11 píše:Tak že by byla deska v **** ??
doska je ok, len je tak "zle" vyrobena ze nestiha dva disky naraz, je to bezna vec