Vcera jsem objednal u
nejlevnejsipneu.cz nejvetsi cinsky sracky, protoze nemam navic 10.000,- abych si priplatil za poradny PNEU. Dle dohody je nechal dovest primo k Zdendovi do Brozan. Vybral jsem tedy penize a dneska rano kolem 9h dorazil k Dennymu na dilnu. Predpokladam, ze mi PNEU bude na auto davat on, atak jsem sebou vzal svoje 4 zrenovovane SLU disky a vylozil je u Dennyho na dilne. Shanim se po prepravci, ale ten je tam pry poheze az nekdy odpoledne. Dal jsem si s nim za 30 minut spicha V Pardubicich na benzince u vyjezdy na Chrudim. Pro neznale, je to z Brozan pres centrum Pardubic na jejich druhem konci.
Podotykam, ze jsem jezdil jak posranej, abych nepotkal cajty, ale rekl jsem si, ze v totalne zacpanem centru snad stavet nebudou, alespon urcite ne kvuli nahodne silnicni prohlidce. Inu, mel jsem stesti, za cely den jsem je nepotkal...

Prepravce dojel na benzinku a vyhazel mi PNEU zabalene po dvou. Ja vzal ty prvni dve a jen tak jak byly jsem je hodil do kufru. Kurnik, co to je? To je "nejaky divny"! Jak je mozny, ze se mi 2 pneu na sobe o rozmerech 215/40 R17 vejdou tak snadno do kufru? To nejak nechapu!
Kouknu na PNEU a na nich: 195/45 R16 (bo neco takovyho). Kouknu na stitek nalepeny na nich s informacema z objednavky: 215/40 R17.
Ty KRETENI z
nejlevnejsipneu.cz mi snad ze srandy poslali 16" PNEU na misto 17"!
Nechapu, jak se jim to muze povyst, kdyz to maji na ty PNEU pismem JAKO KRAVA a jeste je to na nich navic vytisteny ZLUTOU barvou!
Podepsal jsem, ze odmitam prevzit zbozi a zacal premyslet, kdy a kde prijdu o papiry...
Dojel jsem domu, vzal si klice od Vauxhall Vectra Caravan a ze si zbytek objezdim v nem. Nastartuju, skit skit skit, nic.

Nojo, tata rikal, ze mu prej "kape benzin?", ze bych to mohl nekam dovest na opravu...
Vylezu, kouknu po auto a vidim na zemi louzicku asi od 3 kapek benzinu... No, treba to nebude tak horky?
Sednu do auta, nastartuju, skit, skit, skit, VRRRR. Nastartovano! HURRAAA!
Necham to bezet, vylezu z auta, kouknu pod auto a vidim, co vterina, to kapka na zemi!
Tak to ne, to neni dobry, s tim dojedu tak akorat na konec zivota... Pro jistotu jsem si to overil u Dennyho Helenky, at s tim radsi nikam nejezdim, ze je to zraly na to, aby to zacalo chytat treba od rozpalenyho vyfuku.
Tak timhle taky nikam nepojedu. Zacina me chytat lehka panika
Tak jo, jdu domu, vlezu na Google, napisu: "Pneuservis Pardubice" a hledam. Hned treti pneuservis v Chrudimi ma skladem nejaky R17 PNEU, NEUVERITELNE!
Dohodli jsme se, ja si od Dennyho vyzvedl zpatky svoje opravene 17" ALU z rozsekane modre lasky a vyrazil do Chrudimi. Pro jistotu jsem to vzal cestama necestama, kde by nenapadlo nikoho ani stopovat, a to ani policajty...
Dojedu tam, koukame na ty PNEU co maji a trvam na 4 novych stejnych. Na vyber jsou 2 rozmery 205/40 a 215/45. Po par minutach povidani s Dennym jsem zvolil 215/45. Vyrobce nejaky Tracmax bo co to je za sracku, cena 1800,- vcetne dph za kus. Vcetne obuti a vyvazeni na moje zrenovovane ALU disky me to celkem stalo 7.725,- vcetne dph. Ty puvodni rozmasakrovany z Italie jsem rovnou vylozil na opravu, aby vypadaly stejne hezky jako ty co tam mam ted - skoro jako nove!

Nakonec musim rict, ze se v nich jezdi docela dobre, rozhodne lip nez na krizovem stavu ve kterem jsem najezdil asi 200km. Je to znat jak vino!
No, jeste aby ne, si tak rikam...