Ajťáci, help please
- Reklama
Re: Ajťáci, help please
Zejtra bylo dnes večer. Teď přes den se věnuju Aničce. 
No díky, tak teď v tom mám teprve guláš....
eXp10it: no problém je v tom, že se nedostanu do konzole pro zotavení, na ten odkaz mc jsem přišel, ale přesně jak tam píšou, je to OEM XP kde se nedostanu na konzoli. Jakmile bude nějakým způsobem funkční systém, i když priorita je získání těch dat, tak samozřejmě celý ten krám otestuju, zda není někde HW problém. A pokud ano, ten už by se pak řešil zárukou. A de facto záruka je i další věc, proč se mi nechce rozdělávat to a vyndávat disk.
Jinak dle jeho popisu, něco to po něm chtělo instalovat, prej z Microsoft.com, po instalaci si to vyžádalo restart a po restartu už prostě nejede. Ale víš sám jak to je, problém mezi židlí a klávesnicí u souseda to platí dvojnásob, jak se ho pc na něco zeptá, vše kliká ano, prostě lama a víc než hodně podprůměrnej uživatel totálně bez znalosti pc, angličtiny....
Legend: no mně přijde jednodušší natlačit tam ubuntu, kvůli těm datům, prostě jednodušeji si vytvořím live USB, jak XP. Alespoň dle googlování. No a k recovery se pak už dostanu. Ono bude i vzhledem k předpokládanému totálnímu bordelu v registrech a ovladačích (jak již psáno výše, je to lama a nainstaluje vše...), když pak proběhne recovery na původní stav koupě.

No díky, tak teď v tom mám teprve guláš....
eXp10it: no problém je v tom, že se nedostanu do konzole pro zotavení, na ten odkaz mc jsem přišel, ale přesně jak tam píšou, je to OEM XP kde se nedostanu na konzoli. Jakmile bude nějakým způsobem funkční systém, i když priorita je získání těch dat, tak samozřejmě celý ten krám otestuju, zda není někde HW problém. A pokud ano, ten už by se pak řešil zárukou. A de facto záruka je i další věc, proč se mi nechce rozdělávat to a vyndávat disk.
Jinak dle jeho popisu, něco to po něm chtělo instalovat, prej z Microsoft.com, po instalaci si to vyžádalo restart a po restartu už prostě nejede. Ale víš sám jak to je, problém mezi židlí a klávesnicí u souseda to platí dvojnásob, jak se ho pc na něco zeptá, vše kliká ano, prostě lama a víc než hodně podprůměrnej uživatel totálně bez znalosti pc, angličtiny....
Legend: no mně přijde jednodušší natlačit tam ubuntu, kvůli těm datům, prostě jednodušeji si vytvořím live USB, jak XP. Alespoň dle googlování. No a k recovery se pak už dostanu. Ono bude i vzhledem k předpokládanému totálnímu bordelu v registrech a ovladačích (jak již psáno výše, je to lama a nainstaluje vše...), když pak proběhne recovery na původní stav koupě.
END
- LEGEND007
- Kontaktovat uživatele:
no jasne,
ja som len myslel že postup by mal byť nasledujúci:boot hirens liveXP, recovery na predchádzajúci bod, boot do normál XP, záloha dát, a nakoniec komplet recovery do továrenského nastavenia,
v podstate to isté čo s ubuntu, len prostriedok je iný,
tak zatiaľ veľa zdaru a trpezlivosti priateľu, a pochváľ sa potom ako si pochodil
ja som len myslel že postup by mal byť nasledujúci:boot hirens liveXP, recovery na predchádzajúci bod, boot do normál XP, záloha dát, a nakoniec komplet recovery do továrenského nastavenia,
v podstate to isté čo s ubuntu, len prostriedok je iný,

tak zatiaľ veľa zdaru a trpezlivosti priateľu, a pochváľ sa potom ako si pochodil

Astra H caravan 1,9CDTI r.v.2005, môj sivý myšiak
Astra G caravan 1.6 16V X16XEL r.v.1999 - Béjvalka
MULTI ENIM SUNT VOCATI, PAUCI VERO ELECTI.
Moja ex
Astra G caravan 1.6 16V X16XEL r.v.1999 - Béjvalka
MULTI ENIM SUNT VOCATI, PAUCI VERO ELECTI.
Moja ex
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Tak to jste viděli ještě málo,když jste neviděli kiksnout XP po instalaci/odinstalaci čehosi.
To je jako s rozvodákem.Nejhorší je start a chcípnutí.U XP je to stejné.Osobně mi naposled crashly po odinstalaci ovl. na Bluetooth a následný restart už nerozdýchaly.
Pokud je ale priorita záchrana dat,tak bych obnovu systému neřešil.To se ptám vždycky.Pokud ne,hloubkový format,testy HDD a reinstal.
To je jako s rozvodákem.Nejhorší je start a chcípnutí.U XP je to stejné.Osobně mi naposled crashly po odinstalaci ovl. na Bluetooth a následný restart už nerozdýchaly.
Pokud je ale priorita záchrana dat,tak bych obnovu systému neřešil.To se ptám vždycky.Pokud ne,hloubkový format,testy HDD a reinstal.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
trdlo pokud chces zalohovat fotky tak někne na netu stahni boot Linux na CD hod ho do mechaniky nabootuj Linuxi nemusís je instlovat jdou pustit z CD a v PC po nich nic pak nezustane... pomocí linuxu zalohuj si fotky treba na Flashku nebo na externi hdd a udělej Reinstal win..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Ale ono to jaksi nemá CD/DVD mechaniku.Takže leda z flašky.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
jo aha on je to ten Mini notebook :/.... no tak z Flashky no to jde taky...
Tááááákže 
Live ubuntu netbook remix na flashce, netbook donucen bootovat z flash. (A že to je porod tu krávu donutit boot z flash.... alespoň tahle 1000HD). Jsem v pc, fotky jsou tam v pohodě.
A teď dotaz dokážu přes křížený UTP spojit tenhle netbook s ubuntou a můj noťas s Vistou? Ty fotky v netbooku maj skoro 90Gb....

Live ubuntu netbook remix na flashce, netbook donucen bootovat z flash. (A že to je porod tu krávu donutit boot z flash.... alespoň tahle 1000HD). Jsem v pc, fotky jsou tam v pohodě.
A teď dotaz dokážu přes křížený UTP spojit tenhle netbook s ubuntou a můj noťas s Vistou? Ty fotky v netbooku maj skoro 90Gb....

END
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:

uff, teoreticky by to malo ist len tak ze to zapojis a automaticky sa to spoji... ak nie, nastav ip na 192.168.0.1 a .0.2 branu na 255.atd , jednoduche sharovanie a uvidisTrdlo píše:Tááááákže

Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
Ty jo, se mi to ubuntu tak líbí, že na něj snad přejdu. Co všechno v něm nepojede oproti W7?
END
lahsiu otazku nemas??Trdlo píše:Ty jo, se mi to ubuntu tak líbí, že na něj snad přejdu. Co všechno v něm nepojede oproti W7?

no dokaze to prakticky vsetko - len rozdiel ze office nahradis openoffice IE nahradis FF alebo opera atd atd atd ... ale niektory soft je taky isty pre linux aj pre win...
a niektory soft sa da emulovat cez wine ci vine ci jak sa to vola...

Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
super. a místo ff bude chodit chrome?
stejně budu muset nechat i W7, mám tu některé softy, které prostě jinde nepůjdou (opel epc, atd...), ale jsem teď z ubuntu fakt nadšenej.
stejně budu muset nechat i W7, mám tu některé softy, které prostě jinde nepůjdou (opel epc, atd...), ale jsem teď z ubuntu fakt nadšenej.

END
nevim... vyzera ze ano... i ked len beta..Trdlo píše:super. a místo ff bude chodit chrome?
http://www.google.com/chrome/eula.html?platform=linux ono na ubuntu toho existuje nenormalne vela...
len treba hladat... skoro vsade su navody a je ich velmi vela..