dell je fajn, procesor pentium M taky a pokud nechceš dávat ani korunu navíc tak bych ho bral. Jinak by chtěl navíc 2GB ram, nový disk 7200 rpm, nový akumulátor, možná i dvd mechaniku, taky displeje kdysi nebývaly co teď a celkově yb ses dostal prostě zpátky na tu desítku co dáš za nový notebook. Tady prostě cena odpovvídá kvalitě... ale nezapomeň že pokud umře za půl roku tak ho hážeš do koše a nový by jsi mohl reklamovat

Co se týče životnosti záleží na způsobu užívání i uživateli samotném, já mám noťas tak na rok než mu opotřebuju kllávesnici, touchpad a zlikviduju baterku
//EDIT: a se všema těma nahražkama notebooku jako asus, acer, umax a nevím co ještě s Váma nesouhlasím, dílenské spracování nula, jak to otevřete když chcete vyměnit procesor nebo jenom vyfoukat prach tak se Vám chce brečet. Často je to tak ubastlené jako by to dělaly nějaké děti na kolenech obzvlᚍ právě ty levné modely. Já radím nenalákat se na čísla a koupit nějaký základní levný při nejhorším HP, IBM nebo DELL a přidat mu RAM a hlavně vyměnit pomalý HDD za 7200rpm