dobré vysvětlení situace . Ale já když ztratil SPZ (100km od domova), tak jsem to nahlásil a když jsem pánu policajtovi sdělil, že s autem musím jezdit, tak mi právě odpověděl, že díky protokolu bych neměl být pokutovám. Tak nevim kde je pravda
for Majla: a nebyl to náhdou měšťák??
No řeknu to ještě takto: zdravý rozum praví, že v takovém případě by se správně dávat pokuta neměla, ALE (zase to ale) bohužel ne všichni se mohou pyšnit rozumem, že...takže když prostě policista bude chtít dát pokutu - tak to bude oprávněné. V zákoně se bohužel nepraví.......v případě ztráty nebo odcizení RZ nebo SPZ je možné jezdit s vozidlem ještě 1OOkm.... asi tak
Avantgarde píše:Kluci trochu OT, ale ma to spolecne s oznacovanim vozu. Chci sundat znak opel a napis astra ze zadi, je to povoleny, nemit oznaceny vuz tovarni znackou?
Myslíš jako za toto???
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Avantgarde píše:Kluci trochu OT, ale ma to spolecne s oznacovanim vozu. Chci sundat znak opel a napis astra ze zadi, je to povoleny, nemit oznaceny vuz tovarni znackou?
Myslíš jako za toto???
P9090523.JPG
Jen si utahujte.. Ste mne nasrali a uz sem sundal napis OPEL, jeste mne ceka ASTRA a TURBO.
Petr Z20LET (Už mi lásko není 20 let.. ;o) photo by Jimmy323f
Teď mě tak napadá nemají být náhodou značky přišroubovaný? Jeden čas to tak bylo, že když byla jen zacvaklá na podznačníku tak to bylo na pokutu. Musela být pevně přišroubovaná k autu. Takže ztráta nehrozila. Nevím jak to je teď.. Ale já si je stejnak šroubovat nebudu i když takový pěkný číslo by mě mrzelo kdybych ho ztratil.
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort
Nee alespoň podle toho co jsem se dozvěděl již kolem roku 2004, tak přišroubovaný měli být snad jen SPZetky a stejně to platilo jen do určitého roku, naštěstí
jj jak říká Lubek...to bylo u SPZ....si můžete např všimnout na těch dnešních plastových podznačníkách, že je tam napsán text, že jsou schváleny dle nějaké vyhl, nebo zákona co já ted vím a také napsáno přidělání BEZ Šroubů...
Luboš X17DTL: sakra na té fotce ten Fanouš nějak omládl,jsem ho málem nepoznal.
www.astradily.cz
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
SPZ musíš připevnit takovým způsobem, aby nebyla omezena její čitelnost (třeba černými šroubky) a zároveň nedošlo k její ztrátě nebo poškození za běžného provozu...
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
bundeles píše:Luboš X17DTL: sakra na té fotce ten Fanouš nějak omládl,jsem ho málem nepoznal.
Bodejť
Taky je ta fotka rok stará
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583