Jak dostat vraky aut s parkovišť když mají SPZ

Co se jinam nehodí pište sem
Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak dostat vraky aut s parkovišť když mají SPZ

Příspěvek od Astra - R@SAG » 07 říj 2010, 09:32

Tak dnes jsem se dostavil osobne na Městskou Policii a nahlásil vraky vozů, policista si vše poznamenal a napsal si na které ulici a o jaké vozi se jedná, vše jsem měl nafoceno v mobilu, tak jsem mu ukázal fotografie a napsal si i SPZ. Řekl mi že do 2 pracovních dnů budou kontaktovat Městský úřad odbor dopravy a ten pošle majtelům doporučený dopis, pokud do 2 měsíců od nahlášení této údálosti vraky majtelé neodstrání, pak Městký úřad na své náklady vraky s parkoviště odstraní a náklady na odstranění budou vymáhat po vlasnících vozu. Protože jse měl čás, tak jsem se zastavyl i na odbor dopravy a vše tam nahlásil znova ať to trochu urychlíme :D , úřednice mi zdělila stejné informace co policista, tak počítám že nejpozději po vánocích vraky budou pryč. Vše je anonymní, není třeba nahlašovat žádné své údaje.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0

Reklama

Salám

Příspěvek od Salám » 07 říj 2010, 10:48

Dobře Radime :D taky nemám rád, když není kde parkovat kvůli vrakům 8)

Když se ale tak dívám na r.v. mého auta, tak aby mi taky nepřišla dom obsílka k odstranění vraku :mrgreen:

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 07 říj 2010, 14:19

No to je něco jiného, ty máš Astru jako mazlíka a nenechal bych jí rok stát bez pomšimnutí, snad se dočkám na vanoce, lepšího parkování :mrgreen:

Miguello

Příspěvek od Miguello » 07 říj 2010, 15:44

Jj, je to jak píšou kluci (dělám právníka na radnici, tak jsem se s tím taky párkrát setkal). Musí se samozřejmě jednat vysloveně o vrak (prostě vozidlo zjevně nezpůsobilé provozu, byť s RZ) nebo o auto bez RZ, které klidně může vypadat i bezchybně. U aut bez RZ bývá problém že vlastník tvrdí že mu je ukradli, ale vzhledem k době po kterou je výzva vylepena si toho mohl dávno všimnout a nahlásit to.. :lol: Další problém bývá, že druhý den tam výzva není a vrak stále ano a vlastník tvrdí že nikdy žádnou výzvu neviděl. MP za ním domů na 99% nepůjde a i kdyby ano, stejně vlastník doma nebude (i kdyby otevřel osobně, bude tvrdit že zde není právní důvod k požadování prokázání totožnosti i když je - možná mu totiž dojde, že se mohl dopustit přestupku neoprávněného záboru veřejného prostranství, resp. komunikace), lze max. zanechat písemnou výzvu k odstranění, ale je otázka zda někdo dobrovolně převezme a převzetí potvrdí když by byl sám proti sobě.
Dále bývá problém s tím, že dotyčný vlastník když uvidí výzvu tak auto radši odtáhne do vedlejší ulice a vše začíná znovu protože na výzvě musí být přesná lokace = ulice, příp. i s číslem popisným. Pak už záleží na pracovnicích odboru dopravy a MP jestli vrak skutečně odstraní (riziko, že vlastník vraku bude obec žalovat je minimální).

Obecně platí (copy z věstníku MŽP 1999):
"Vyřazená motorová vozidla, která se v zemi původu stala pro vlastníka nepotřebnými a navíc byla s největší pravděpodobností vyřazena na základě nevyhovění právním předpisům, splňují definici odpadu podle § 2 odst. 1 zákona č. 125/1997 Sb., o odpadech. Skutečnost, že by mohly být části automobilů využity jako náhradní díly a toliko zbytek zneškodněn, není rozhodující." - nutno brát s rezervou že jsem to neaktualizoval podle posledních novelizací :D
Tady je právo k ostranění jasné - po dvou měsících od doručení výzvy k odstranění (§ 19 odst. 3,4 z. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích).

Co se týče aut bez RZ, ty taky nemají na komunikaci co dělat (mluví se o provozu na komunikaci, ale myslí se tím i stání - § 19 odst. 2 písm. g) z. č. 13/1997 Sb.). Tady se odstraňuje hůře - řeší se to jako věc odložená a odstraní se po roce od marného uplynutí výzvy k přihlášení se vlastníka k odložené věci. Teoreticky by se podle VIN atp. dal dohledat majitel, ale pokud je auto vzhledově OK, tak se málokomu chce do jeho otevření (teda když se dané vozidlo P ČR zrovna neshoduje s nějakým z pátrání).

Psal jsem to v rychlosti, tak snad je to srozumitelné a někde jsem se nesekl.

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 07 říj 2010, 16:43

Miguello : Tak to je husté, ale mě se úřady nezbaví, pokud nejpozději 10.12.2010 vraky nezmizí, tak je budu opět otravovat a to jak Městskou policii, tak i Městský úřad - odbor dopravy. Já se nevzdám, protože mi minunulou zimi Městská policie chtěla dát pokutu za to že parkuji na travnaté ploše ( pokrydé sněhem a ledem ), tak jsem jim vysvětlil, že není kde parkovat kvůli vrakům a mnoho sněhu, tak nakonec jsem pokutu nedostal. No uvidíme, jak to dopadne, ale tušil jsem, že to nebude tak jednoduché, jak to na první pohled vypadalo :D :mrgreen: :mrgreen: Jinak moc díky za tak podrobné info, myslím, že to pomůže i ostatním.

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 07 říj 2010, 19:37

Radime, ty nemáš šanci dostat volné parkovací místo od úřadu? Jako osoba zdravotně postižená? To u nás má kdekdo.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 » 07 říj 2010, 20:43

pujcil sem znamemu byvale auto jemu prestalo ject me to nerekl a o par dnu mi volaly policajti ze co stim autem hodlam delat ze tim ludom vadi takze se jenom stezovat a pak se vse da do pohybu
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013

Majla

Příspěvek od Majla » 07 říj 2010, 21:12

mě stojí před barákem opuštěná AGILA. Už jsem okukoval, co by se hodilo ale nic zajímavého na (v) ní není :(

Miguello

Příspěvek od Miguello » 08 říj 2010, 08:15

2 Astra - R@SAG: Máš pravdu, když se nic nebude dít, urguj to. Ale dej jim pár dní navíc, přece jen bude po komunálních volbách (= nové vedení obce i úřadu) a většina z nás má kromě práce starosti i o plat a místo. Na druhou stranu je fakt, že před vánocema na sněhu/ledu se jim odtahovat nebude chtít, tak asi přece jen na ně tlačit včas.. Dobrý by bylo očíhnout jestli tam ty výzvy ještě jsou a když tak na to upozornit.
S tím parkovacím místem má Luboš pravdu, zkus to, sice se budou vymlouvat že je málo parkovacích míst, ale nevím o nikom komu by se nevyhovělo - i tady v naší části Prahy.

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 08 říj 2010, 10:34

Luboš X17DTL píše:Radime, ty nemáš šanci dostat volné parkovací místo od úřadu? Jako osoba zdravotně postižená? To u nás má kdekdo.
Ahoj no mi všechny všechny výhody vzali a prohlásili mě po 31 letech za úplně zdravého i přesto že ráno mám co dělat aby mi fungovali klouby a mohl udělat pár kroků. Tak že na značku nemám už nárok a tím vláda ušetšila dalších 40 miliard, když vezme takovým lidem s pohybovými potížemi vše a prohlá si ho za zdravého.

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 08 říj 2010, 10:39

Jinak pánové dnes jsem zůstal v šoku, jdu ráno k Astře a jeden s vraků je pryč a tak jsem objel blok, zda to nekde nepreparkoval, ale auto nikde není :mrgreen: :mrgreen: , tak jeden vrak je pryč a ten druhý uvidíme :D :D .

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 22 říj 2010, 13:28

Všude to není tak jednoduché. u nás to bylo taky tak, a jelikož tu je fakt málo parkovacích míst, ale zase ne tak málo aby ti co tu bydlí si nezaparkovali + nějaká ta návštěva. Jenže vedle baráku je autoservis, kde se hromadí samozřejmě auta. Jedno tu stálo rok. Já jsem opravdu každý měsíc volal MP, (okrskář mně dodnes už z dálky pozná a zdraví), byl i na oboru dopravy osobně, (od baráku to mám 15 minut pěšky/2minuty autem), a výsledek? Rok. Rok to stálo a nikdo s tím nehnul. Vozidlo bylo prý technicky způsobilé k provozu a Rz byly platné, STK a Emise ok. (V servise mi řekli, že jim to majitel dal na opravu a že nemá prachy, tak to "čeká"). Když jsem jednou volal, že to je nebezpečné, že to je vrak, vyfouklé pneumatiky, pod tím olej, (ekologická varianta mně nenapadla a věřte, že příště to udělám a ten olej tam vyleju a pošlu fotky), otevřené dveře, okna, pršelo do toho, sněžilo do toho, že evidentně v technicky způsobilém stavu není, tak poliši přijeli, okna zavřeli, auto zamkli... a bylo. Nakonec zmizelo, to jo, ale jen proto, že do servisu chodili policajti, několikrát, tak se naštvali a oni na svoje náklady odtáhli to auto do jiné ulice do cikánské čtvrti. Takže prakticky město, policie, nikdo neudělal nic. A nám to tady zabíralo parkovací místo...
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

alvin

Příspěvek od alvin » 22 říj 2010, 15:58

V našej ulici bol kedysi opačný problém,stál tam opustený oltcit,zaberal miesto,ale majitel z neho zložil ŠPZ,odhlásil ho, a odsťahoval sa na iný koniec mesta,bol to nejaká len,čo tam býval v podnájme,nikto ho nepoznal,tak mali problém zistiť majiteľa,lenže ja som si pamätal ŠPZ,akú mal,kým bol na tabuľkách,tak som ju nahlásil pár nahnevaným susedom a tí to nejako poriešili,olcit po krátkom čase zmizol :D :D :D :D :D :D :D
Bol to OPEL ASTRA G/2005,Z14XE, okolo 120 000 km,priemerná spotreba 6,74 l na 100 km
kedysi som používal Astry F sedan 1.4i (2001) a HB 1.6i(1999) obe 8V,predošlé autá taktiež z dielne GM-Daewoo,dodnes skalný a člen klubu DAEWOO/CHEVROLET,t.č.HUNYADI GETZ 1.1i/2004

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 22 říj 2010, 16:50

Na čísla mám taky paměť... Ale fotky jsou taky bezva... Taky to fotím, jako R@sag
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

sabelt

Příspěvek od sabelt » 22 říj 2010, 18:24

Podpal je :)
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...

Odpovědět