je dobre prvé auto Opel ASTRA G 2.0 DTI ?

Co se jinam nehodí pište sem
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 08 pro 2008, 20:08

Já jsem měl zakázáno sednout do š120 apod, neboť bych se zřejmě hned zabil ( 1000% menší pravděpodobnost že při autonehodě z š120 vyvázneš stejně dobře jako z Astry G, ikdyž záleží na mnoha okolnostech ), tak jsem nedjříve sednul do Seatu Cordoba ( rv.1994 ) a následně už do Astry G, z které už nevylezu :lol:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Reklama

Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz » 08 pro 2008, 20:12

ja nevim jako ale pry je lepsi zacinat s benzinem protoze na tom se teprve naucis jezdit, s dieslem je to hrozne jednoduchy, rozjizdeni pres spojku, do kopce to nepodjede dozadu, diesel je mene citlivejsi oproti benzinu. Nekde jsem cetl ze kdo okusi naftu v turbu uz nebude chtit nikdy atmosferu...
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258

scarfacesk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scarfacesk » 08 pro 2008, 21:58

ja sa pitam ako ze ci je to dobre ako motorovo a karoseriovo. no ja mozem asi jedine 3 dveraky lebo som tak trosku povetsi cloviecik :D :D :D a ide mi o konfort pri nastupovany :) a dizel sa mi luby kvoly spotrebe a zvuku nevim benzin sa mi zda taky suchy to treba vetsie objemy ( inac sorry za moju gramatiku nejsom v tom dobry aj ked som slovak jak repa :D ) a jazdit stim mienim iba v meste a ked tak raz zacas na dialnicu. a pojistku budem mat za 4tis SK na rok tak si myslim ze je to pekna ciastka :) a asi do skody by som nesadol to by som sa bal. to ked raz stim narazis tak steba ostane plechovka na coca colu :D

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 08 pro 2008, 22:13

OK, ocituju new-name: jak dlouho máš řidičák, jestli týden, tak to není dobrá volba :o
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 08 pro 2008, 22:19

Phrz píše:........... Nekde jsem cetl ze kdo okusi naftu v turbu uz nebude chtit nikdy atmosferu...
Pokud to myslíš jen na nafťáky, tak je to logické. Turbo prostě jede. Já měl několik tdi a nejvíce spokojen jsem byl s td, ale nakonec jsem se vrátil k osvědčenému benzínu. To je prostě úplně něco jiného, není to tolik náchylné na jízdu za studena a vždycky v mrazu ráno jsem měl pocit, že ten motor u nafty hrozně dostává na pr...
Každopádně si myslím, že pro popojíždění po městě je lepší benzíňák. Tomu tolik nevadí neustálé startování, popojíždění a ani se to v podstatě neohřeje. Ale je to jen můj pocit.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

ivko

Příspěvek od ivko » 08 pro 2008, 22:26

Čo sa týka výberu motora, ťažko povedať, ani diesel nemusí byť šetrné auto ... Ak máš chodiť mesto a krátke vzdialenosti, tak budeš chodiť v pohode cez 7l... ked to skombinuješ budeš chodiť za 6l , tiež sa budeš chcieť vybúriť. My sme teraz Zafiru ešte len dorobili a tak sa s nou chodilo len na také skúšobné jazdy a podla palubáku priemer 8,5l/100km, dnes som išiel tak 25km na tempomate, poslušných 95km/h a hned to zišlo na celkový priemer 7.4l, pritom aktuálna sa pohybovala 5.5-5.8l/100 . Tej pojistky sa nemusíš báť, teda ak niekoho normálneho poznáš, na 1.9 mám pojistku 2751,- Sk a na Zafiru 2.2 tá istá kategória čo 2.0 je to za 4033,- SK, všetko ročne a v Kooperative, predtým som chodil za nesprávným človekom a na 1.9 som platil 5600,- Sk A na Zafiru tam motali niečo o 8300,- Sk, tiež v Kooperative...
Opel Zafira 2.2DTi, rv 2004, OPC paket, xenony, koža , vyhrievané sedačky, digiklima, tempomat, palubný PC, 4x el. okná, strešné okno http://img19.imageshack.us/img19/1006/imgp2428.jpg

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 08 pro 2008, 22:43

Tak jasně ža nafťák víc trpí na studené starty, ale s tím že by dostával na prdel to u mojeho není tak hrozné. Je to asi dáno i menším obsahem. Tatík má 1,9 TDi od fauve r.v.97 a to když nastartuje teď po ráno, tak se zdá že klika mlátí o zem. Myslím že ty dnešní diesly jsou už podstatně tichší.. Ale na město bude asi lepší benzín, co se týče šetření motoru. Ovšem pocit, že sem ujel 750 kiláků a mám ještě přes čtvrt nádrže, mě dokonale hřeje a to je pro mě priorita. Navíc mám chrochtání rád.... přede jako kočička. :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

scarfacesk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scarfacesk » 08 pro 2008, 22:59

vodicak nemam dlho tak velmy kratucko . je na naftu tak zachvilku mam najazdene jak nejaky stary foter. :D som student trosku si tak privirabam a davam to vsetko do hlavy tak radsej to dam do dacoho s coho budem mat radost :) a kam chodim do skoly chody jeden bus kazdu pol hodinu a kde je moja skola su este 3skoly cize ked idem zo skoly tak bus nehrozy musim ist ku*va daleko na elektricky a je to mor. si radsej zaplatim nafticku alebo benzin do skoly to mam 30km a viac menej po dialnici takze tak . a moji kamosi z triedy maju seat ibizu 1.9 tdi rocnik 2000 druhy ma bmw rok 1997 a treti ma sieru rok 95 ci nieco take proste hrozne stare. a mne sa ani jedno neluby strasne mi ucarovaly opliki astricky cupe cko a trojdveracik je to proste nadherne a si myslim ze sa to da velmy pekne spravit a da sa realizovat na tom aute a da sa stim aj vyblaznit :) proste nechcem mat starý srot ale nechcem mat ani nieco nove proste krasnu trojdverovu astricku skoro vo full vybave tu co mam vyhliadnutu. je fakt dost dobra co sa tika interiera aj exteriera lak je best. a auticko je dovezene s talianska. buduci pondelok si zalozim nove vlakno kde sa davaju fotky nasich vasich afticiek a dam fotecky to bude mega hafo fotiek.

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 08 pro 2008, 23:04

Jak píšeš Frydexi, já měl VW Passat 2000 TDI a ráno jsem měl pocit, že táhnu kliku za sebou. Pak jsem měl Peugeot 607 HDI taky 2000 a tam to v zimě vypadalo, že jí za sebou tahám pořád. Prostě hnus. Takže to až tak rokem nebude. Já osobně bych na začátek a navíc do města rozhodně volil nějakou 1.6 nebo 1.8, ale tam už asi spotřeba nebude nic moc.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 08 pro 2008, 23:55

Frydex píše:Ovšem pocit, že sem ujel 750 kiláků a mám ještě přes čtvrt nádrže, mě dokonale hřeje a to je pro mě priorita. Navíc mám chrochtání rád.... přede jako kočička. :wink:
Ámen bratře :D Svatá slova to jest :lol: Ikdyž občas bych si rád zaposlouchál i třeba ten sportovní tlumič výfuku, což ale není u chrochty možné 8)

Phrz: JJ mě to také tak připadá... Když jsem se učil na benzínu, tak to pro mě byla z počátku muka, než jsem se naučil rozjíždět do kopce bez otáček na omezovači a bez ruční brzdy :lol: A když už jsem se to naučil, tak jsem pak sednul do diesela a tam to jezdí samo 8)
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

mexxo

Příspěvek od mexxo » 09 pro 2008, 08:18

Boči píše:
APiK píše:Já jsem asi stará škola, ale tvrdím, že kdo se neučil na starý škodovce, párkrát neřídil trabanta, nešteloval karburátor aby dojel apod., tak řídit umí jen polovic. Neberte mě za slova - je to obrazně řečeno.
Presne ! ..... ne nadarmo se rika, ze kdo umí ridit škodovku, umí ridit vše. Moje prvni bylo taky š 120 LS a to byl šrumec 8)
Súhlasím chlapci, tiež som ešte začínal na škodovkách a žigulíkoch a rád na to spomínam :roll: Ale doba pokročila a dnes už je pomaly problém zohnať také auto v solídnom stave...
scarfacesk Tebe by som doporučil skôr 1,6 benzín, ale vidím že už si rozhodnutý. Ak nemáš lacnejšiu naftu, tak na tom čo hovoríš, že budeš jazdiť neušetríš.

scarfacesk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scarfacesk » 09 pro 2008, 08:47

kamos co ma fabiu 1.4 tak mu to zere jak chore 8-10L na 100km neviem ci je to kvoli stilu jeho jazdy ale fakt si myslim ze to je moc a ked mi nafta spapa tak 7 na 100 a budem mat lepsi vykon ako on ako viem nafta od benzinu je drachsia asi o 6sk ale tak mne sa to aj viac luby ten zvuk nevim preco moj foter kedy si jazdil na nakladnich autach a mozno to je kvoli tomu kto vi

Troodon

volba

Příspěvek od Troodon » 09 pro 2008, 09:27

.. ked denne nabehas 30 a viac km tak kludne ber diesel, spotreba podla toho ako budes slapat na pedaly, v lete sa da kludne medzi 4-5l , v zime na kratke trate a rozumnou jazdou do 6l v pohode. Ked je auto v pohode a bolo on postarane aspon pravidelny servis tak sa netreba bat nafty, ked sa nieco pokazi aj tak mas stale moznost zohnat lacne diely (mimo opel).

Jedine co by som snad zmenil je ta 3dv volba, ak ho casom predas tak to nie je problem (osobne je asi najkrajsia varianta,nepaci sa mi ani coupe tolko ako 3dv ) ale ak si ho chces nechat dlhsie tak radsej 5dv HB.
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima

scarfacesk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scarfacesk » 09 pro 2008, 09:32

teraz som student a do skoly to mam tak 40-50 km tam a spet a to este nemam svoje. takze to najazdim tak 70 za den. ked skoncim skolu tak si to este dva try roky necham a kupim nove

Odpovědět