Neplaťte pokuty za rychlost...!

Co se jinam nehodí pište sem
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 07 pro 2008, 13:19

Pico píše:S tou nehodovosťou to je asi preto, že väčšina rozmýšľa ako zákon odrbať. Často jazdím cez Rakúsko a tam sú obmedzenia takisto niekedy na zamyslenie. Všímam si tam jazdiacich našincov. v obci 40 - pre istotu a na ich dialnci 130 dodržiavajú len Češi a Slováci, občas Poliaci. V obci však 50 jazdia aj domáci a to nekompromisne. Prejdeš cez hranicu k nám a v meste v pohode všetci 130 cez obchvat v meste. Je to len v nás.
no a zkus hádat čím to asi je? tam nedáš litr za překročení rychlosti a litr euro...

Reklama

Pico

Příspěvek od Pico » 07 pro 2008, 13:48

Plne s tebou súhlasím. Ale je to aj o mentalite. V BA z vedľajšej na hlavnú v dopravnej špičke ? Nikto ťa nepustí. Vo Viedni, keď chceš odbočiť vyhodíš blinker a 4 pruhy vedľa teba v pohode počkajú.
Astra II

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 07 pro 2008, 13:53

Jo tohle tady opravdu loni bylo... Jenže ten zákon je z rv. 1990, tak bych se vůbec nedivil kdyby byl už 10X změněn :lol:

Když dostanu pokutu za rychlejší jízdu, tak ji dostanu no, co na tom? Jediná obrana pro omezení pokut je jezdit předpisově a nebo to kalit tam, kde není pravděpodobnost srážky s člověkem :wink: Já se tak určitě budu hádat s policistou o zákonech, to je jako přinutit poslance aby přestal říkat kraviny :lol:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 07 pro 2008, 13:57

AstraMan píše:Jo tohle tady opravdu loni bylo... Jenže ten zákon je z rv. 1990, tak bych se vůbec nedivil kdyby byl už 10X změněn :lol:

Když dostanu pokutu za rychlejší jízdu, tak ji dostanu no, co na tom? Jediná obrana pro omezení pokut je jezdit předpisově a nebo to kalit tam, kde není pravděpodobnost srážky s člověkem :wink: Já se tak určitě budu hádat s policistou o zákonech, to je jako přinutit poslance aby přestal říkat kraviny :lol:
no ale pozor je tu rozdíl..policista ti tu pokutu dát musí jinak by to bylo zneužití pravomocí veřejného činitele..natož poslanec mlet kraviny nemusí ale jen když si chce udržet koryto... :lol: :)

Pico

Příspěvek od Pico » 07 pro 2008, 14:09

Astraman, policajti zákony netvoria. Oni len kontrolujú ich dodržiavanie. O zákonoch by som sa nehádal. Skôr by som si priznal chybu a čakal na koho som narazil. Spomínal som Rakúsko. Tam ti nebudú tolerovať prekročenie rýchlosti ani o 1 km . Hádať sa s nimi ? Neodporúčam. :lol:
Astra II

Pico

Příspěvek od Pico » 07 pro 2008, 14:12

Ešte jeden osobný postreh. Rakušáci majú v zákone zakotvené, že deti do 12 rokov musia sedieť v detskej sedačke, bez ohľadu na váhu a výšku. Keď mal syn 11 a pol, išiel som cez hranice, chechtali sa ako to super vyzerá.
Astra II

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 07 pro 2008, 14:19

Copak to já vím jaký je mezi nimi rozdíl, to mě chlapi vysvětlovat nemusíte :D Jen jsem narážel na to, že nemá cenu se s nimi dohadovat :wink:

pepik
Bydliště: vlevo za pravim rohem stredne u prostred nahore smerem severojih = Praha :D

Příspěvek od pepik » 07 pro 2008, 15:01

zkouset to radsi nebudu ale je dobry to vedet 8) :)
FFS-flip flop simson a na nem dalsi ruzne blbosti ale par uspesne vyhranejch soutezi za sebou maa :D ( http://www.youtube.com/watch?v=2xeThFUemyE&NR=1 )

OPEL ASTRA G CARAVAN 2.0 DTi Confort + AEZ 17´´ na 8J + cerne AE + kozenej vnitrek a dalsi veci v interieru :) + 2x garfild za oknem :D

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek » 07 pro 2008, 18:14

No sice mimo téma, ale dnes mám pozitivní zkušenost s policií. Jedeme s rodinkou na výlet a ouha policejní hlídka, policajt vylítnul do cesty a zuřivě na mně mával plácačkou-říkám si ojé to bude, ale věděl jsem že jsem neudělal nic špatného tak jsem byl v klídku. No a on na mne jen že mi nesvítí levé přední světlo tak at si to na benzince kousek dál vyměním, popřál štastnou cestu a hotovoo. Takže občas se najde i nějaký rozumný.

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 07 pro 2008, 18:33

Já měl zatím jen to štěstí, že buď po mě chtěli jen řidičský průkaz a nebo běžná kontrola :D Se divim že po Tobě nechtěl aby sis tu žárovku vyměnil hned na místě :wink:

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek » 07 pro 2008, 18:55

jo to jsem mu navrhoval že ji vyměním hned na místě, ale on že ne, že je to nebezpečné tak u cesty :D ale mě ted dochází že jsem to vlastně nenapsal uplně celé a přesně, tak tedy, on mi říkal že mi nesvítí světlo, ale už si nevšimnul toho že tam vůbec nemám žárovku, levé přední se mi totiž mlží tak občas vytáhnu žárovku at vlkost uteče pryč a já ji tam zapoměl dát, takže žárovka mi svítila,ale někde v motorovém prostoru :D :D takže tak, ale došlo mi to až jsem zastavil na té benzince že ji teda vyměním, no otevřu kapotu a.......

lukaskpd
Kontaktovat uživatele:

sd

Příspěvek od lukaskpd » 07 pro 2008, 21:58

ja policistou nemam rad hlavne tych hlineckych maju tam tu ketensku nalepku o tom chraneni a ked clovek nemoze zaspat lebo nejaky kreteny ozrany v krcme hra nahlas hudba pres leto sa pravidelne mlatia vonkuku na hlavnej a zavolas policiu (suseda) tak jej povie ci dobre pocuje srac jeden a ked uz pridu tak rano a a zozbieraju ozranov ktory tam len tycho pospavaju a pak uz len sa vozia raz sli taky hulicy a skanadou kopol do auta tak to poskrabal a este i hajloval a taky sa vysrali nato ale raz ocina chytili s rosvietenimy neonmi 4 Ks zelenych tam boli sa tam snim o tom debatil povedali ze mozu byt len zlte a biele ze su povolene ale modre niesu ani zakazane tak len tak sa ho opytaly kolko ma u seba povedal 100 a kopu drobakou v opierke ale cheli len papier a dali i blocik neviem hlinecanci su divny
Neuč se, život tě nauči !!!! :)
Obrázek Lukaskpdova Astra G Obrázek
1.7TD ( 17DTL ) + CHIP
Obrázek
www.jkcolor.iplace.cz/

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 07 pro 2008, 22:48

Tak tomuhle říkám věta rozvitá... :D
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

manli2

Příspěvek od manli2 » 07 pro 2008, 22:52

věta začíná velkým písmenem a končí tečkou
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 07 pro 2008, 22:55

To jen u nás v ČR hrajeme stále na háčky, čárky, tečky apod. kraviny :D Ostatní VYSPĚLEJŠÍ země si rozumí i bez nich :lol:

Odpovědět