Příspěvek
od Marek Sládek » 09 říj 2018, 12:30
Ahoj.
Byla a je to údajně bezproblémová, rozuměj bez buzerování, STK v Novém Boru, kam jezdí řidiči i z Děčína, aby nemuseli řešit problémovou STK v DC. Jsem ochotný vyřešit každou odůvodněnou závadu, o auto se staráme, ale tohle mne opravdu vyvedlo z míry.
Instalace je tak provedená od doby co jsme auto koupili. Ano je, byla, v jisté části u výfuku, jeho zadního tlumiče, kde sice teplo je, ale díky průchudu výfukových plynů skrze katalyzátor, střední díl tlumiče a trubky již ne takové, aby bylo výkonným zdrojem tepla. Navíc měděná trubka byla omotaná kabelem ekektroinstalace LPG vedoucí od ŘJ k multiventilu a palivoměru na nádrži, bez známek sebemenší tepelné zátěže. V diskuzi s technikem STK jsme dospěli až do stavu, že by se spokojil i s obalením místa alobalem, což je úplně absurdní.
Nakonec mi to teda celé předělali, měděnou trubku, letama pěkně tvrdou, vyřízli a nahradili flexi hadicí, kterou natáhli více jak 200mm od výfuku a následně napojili spojkou na původní trubku. Zaplatil jsem v dílně 650,-Kč a jel na opakovanou STK. Tak mi stejný technik STK opět auto prohlédl, byl spokojen, utrousil poznámku, že mi to v dílně LPG měli udělat zadarmou, když mi potvrdili pravidelně revizi LPG přestože podle něj byla provedena špatně, zaplatil jsem další 100,-Kč za opakovanou STK a odjel jsem.
Joko bonus jsem si vyslechl přednášku na téma jak je technik STK hodný, že mne nechá STK projít aniž bych měl ve voze řádně upevněnou rezervu - náhradní kolo. Na mojí reakci, že mám v autě, stejně jako celá léta opravnou sadu na pneumatiky a navíc kompresor, mi vysvětlit, že opravná sada je přípustná pouze u vozů, které mají indikaci poklesu tlaku v pneumatikách buď přímou, nebo nepřímou. Takže zase problém! Navíc jsem mu řekl, že mám zaplacenou celoevroupskou asistenční službu v rámci havarijního pojištění, tomu se také vysmál. Tak nevím, lze tedy mít pouze sadu na opravu pneu, nebo ne?
Mára
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka filtru sání KN, 15" Alu, elektrické střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepená odbočka EGR, Tempomat, Op-Com + LPG Elpigaz diagnostika, 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.