nováček

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Trdlo

Re: nováček

Příspěvek od Trdlo » 18 bře 2010, 09:41

Pokud se ti auto líbí, jsi s ním zatím spokojen atd. neřeš už pořizovací cenu. To opravdu nemá smysl. :wink:

Jinak k těm dofukovacím tlumičům, denny - zdejší člen, je nabízí za super cenu. :wink:
END

Reklama

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 18 bře 2010, 10:33

puma163 píše:Chci se na něco zeptat. Tedy těch co trošku sledovali co jsem psal a viděli ty fotky cca 5 příspěvků výše. Dal jsem za to auto 80 000 Kč a ted mě to trošku vrtá hlavou. Jde mě o to zda jsem to nějak nepřeplatil. Je to Astra 2.0 DI 16V CD najeto 125 000 Km. Na zadních tlumičích nejde to dofukování. Jinak jede dobře motor ok. klima man. 4 airbagy, el. okna zrcátka atd. Prakticky nové zimní gumy na autě + fungl nové kolo jako rezerva. Dostal jsem k tomu funglovku baterku 78 Ah se zárukou na 3 roky a sadu nějakých leštěnek a konzervantů GARDX, navigaci garmin.lékárnu s trojúhelníkem, pojistka Carlife stříbrná hvězda na poškozeníí mechanických dílů na rok. Ale jak jsem se dozvěděl tak na ty dofukovací tlumiče to neplatí,že je to prý spotřební díl. I když mě to dofukování jako mechanický systém připadá. Díky za názory. :)
Vůbec ty tlumiče něřeš, dej tam klasiky. Mise normálně rozervaly na dva kusy, to byl maras. A auto začalo skákat jako blázen a při vyšší rychlosti se roztřepalo, sem myslel, že ho neudržím na cestě.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

mexxo

Příspěvek od mexxo » 18 bře 2010, 12:40

Oni by sa aj tak mali dofukovať len pod zaťažením. Nie naprázdno. Vpravo na otvorených 5tych dverách je štítok s predpísaným tlakom. Ale auto mám 3 roky a ešte som to nevyužil, ako väčšina ludí čo to má...
Ale ako píšu chalani, denny ich má za lepšiu cenu, alebo tam bez problémov môžeš dať obyčajné.

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 18 bře 2010, 14:14

Právěže výška zadku se reguluje dofukem těch tlumičů podle zatížení,je to psáno v manuálu k Astře.Zvedat si to nebudu,né že bych nechtěl mít drsnější vzhled,ale zase by mi světla svítily do země.
Cenu máš ok,nebude Ti nikdo závidět,nebo aspon já :lol: :lol: :lol:
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 18 bře 2010, 14:31

Kdybys potřeboval pak ty tlumiče s dofukem,tak je umím nahradit dofukovacími od MONROE.
Celá sada tě vyjde jako jeden kus od GM. :wink:
Doporučená cena sady je 5356,-.Máš u mě jako člen slevu 15%,čili 4553,-. :wink:
Montáž při náhradě původních 500,-pro členy fora. :wink:
Celkové domontování sady /na vozy,kde to není v serii/1500,- :wink:

puma163

Příspěvek od puma163 » 18 bře 2010, 15:32

Kdybys potřeboval pak ty tlumiče s dofukem,tak je umím nahradit dofukovacími od MONROE.
Celá sada tě vyjde jako jeden kus od GM.
Doporučená cena sady je 5356,-.Máš u mě jako člen slevu 15%,čili 4553,-.
Montáž při náhradě původních 500,-pro členy fora.
Celkové domontování sady /na vozy,kde to není v serii/1500,-
To denny: Takže jestli jsem to dobře pochopil. Přijel bych,ty je dodáš a namontuješ a +- do 5500 se vlezu komplet ? Pokud by to tak bylo,tak do toho půjdu. Ale až tak na podzim. Ted na mě útočí účetní, daně, zdravotní poj. Prostě každoroční jarní masakr. :) Nemůžu si pomoct,myslím,že ty dofukovací mají cosi do sebe. Možná když už bych u tebe byl,že bysme vyměnili všechny 4. A pokud děláš,nebo jsi si dával i ten pal. pc myslím tu místní verzi,tak bych to nějak předpřipravil v rámci svého umu a mohl bys mě to tam taky nainstalit.. Přece jenom,když už to někdo dělal,tak je to asi jednodušší,než objevovat objevené. Ještě jenom napiš jaké s těmi tlimiči máš zkušenosti. Když to vyměníš jak dlouho to tak vydrží funkční ? Já najezdím jen tak do 15000 ročně.

puma163

Příspěvek od puma163 » 18 bře 2010, 15:37

To mexxo :) jasně ted tedy budu jezdit na prázdných,ale i tak tam má být tuším cca 0.5 či 0.8 atm. myslím,že to je poznat,respektive,že to trochu na jízdní vlastnosti vliv má. A já to auto zatěžovat budu tím jsem si jist.
Jen tak pro zajímavost pro všechny. Dostal jsem nějaké slevové kupony na nákup u kelly a je tam rychlovarná konvice za cca 300 kč do autozapalovače. Dá se jistě koupit i tak. Jsem netušil,že něco takového existuje. je na 3/4 litru. :)

Gallo

Příspěvek od Gallo » 18 bře 2010, 21:30

Ty dofukovací tlumiče jsou skvělá věc, měl jsem je na Kadettu a nemohl jsem si je vynachválit. Zvlášť když se jelo na dovču, nebo se na podzim vezly kobzole 8) Takže Tvá volba je zachovat je dobrá.
Co se týká té konvice, tu bych si koupil jen v případě, pokud jsi hooodně trpělivý, protože říct, že je rychlovarná je hodně troufalé, pochyboval bych i o slovu varná...toť má zkušenost s varnou konvicí do autozapalovače. Možná maj v Kelly nějaký zázrak, i když o tom velmi pochybuju...

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 18 bře 2010, 21:47

puma163 píše:Rozjel ji na 150 a prý všechno ok,jen při brzdění že cítil nějaké vibrace ve volantu.
Tipoval bych to kotouče... Nevím proč, ale mě toto teď ASI dělají nové kotouče s destičkama... Někdy to dělá při 70km/h, jindy při 110km/h... Začalo to nějak v prosinci 2009 a od té doby se toho nemohu zbavit :D Přikláněl jsem to bordelu ze silnice, mrazům atd ( přeci jen jsou to úplně nové GM, ty by se snad nezkroutili jak nějaké aušus za pár tisíc :?: ), tak uvidím co to bude dělat teď když se postupně oteplí... A nejzajímavější je, že to citím jen na zadku ( jako kdyby začal brzdit dříve jak přední brzdy ) :twisted:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

puma163

Příspěvek od puma163 » 18 bře 2010, 22:48

To astraman : zatím s tím jel jen švagr, jak to projedu já,tak snad něco odhalím. Přeměřím je trošku a zkontroluju. Mě se líbí ty duté s chlazením ferodo a ferodo desky k nim. Jestli máš pocit,že zadek brzdí dřív,nebo víc,tak asi někam na válce či kam zkontrolovat to.Někdy se třeba stane,že se mastnýma rukama zamastí desky nebo kotouč,to taky může dělat problémy potom. U mě to může být i tím že je třeba někdy někdo uhřál a chytly vlnku. Ale pokud to máš nové,tak bude zrada asi jinde. Zkus ještě převážit kola.

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 19 bře 2010, 13:39

Kola jsou v pořádku, brzdy mě dělal denny a ten by nic neodfláknul 8)
Až se budou nahazovat letní kola, tak se vše zkontroluje a pokud se nepříjde na příčinu a bude to dělat i nadále, tak k dennymu skáknu jakmile bude nějaká akcička u něj :mrgreen: Přeci jen už jezdím s 11let starým plecháčem, tak má na to právo aby se sem tam něco porouchalo :lol:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

puma163

Příspěvek od puma163 » 24 dub 2010, 10:14

Ahoj,
Tak už jezdím jako drak. Byl jsem v Praze upravit to řízení,najeli jsme cca 600 km,spotřeba dobrá. Při 3000 otáčkách 130 km/h. Napadlo mě tam dát 16 kola,že by to při těch 130 otáčky snížilo. Podle navigace jsem z toho dostal 170 a jelo by to i víc,ale nechtěl jsem to zbytečně přetáčet. Tachometr ukazoval proti navigaci o cca 4 km/h víc. Ale chci se na něco zeptat. Mám Astru 2.0 DI 16V je to napsáno na autě i v TP. Přiložil jsem sem fotku mot. prostoru. Napište mě jestli to co je za motorem (za tou žlutou zátkou) pod tím stříbrným plechem je turbo. Kamoš tvrdí,že to turbo je a i to jako turbo hvízdá, ale nechápu proč to pak není ASTRA 2.0 DTI. Já to kupoval jako auto bez turba :) Tak vlastně nevím přesně co to je za motor. :) Díky

P.S Jinak v inzerci nabízím volant s airbagem s dálkovým ovl na rádio a sběrný kroužek pod volant. :) kdyby někdo chtěl :D
Přílohy
DSC03297.JPG

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 » 24 dub 2010, 10:22

cau puma vypada to jako turbo ja mam sice 1.7td a tich mistech mam taky turbo
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013

manli2

Příspěvek od manli2 » 24 dub 2010, 10:23

od géčka astra nemá diesel bez turba.... di=60, dti 74kw...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

Odpovědět