čeština a slovenština v MID

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej

Moderátoři: Honz@, AstraMan, Radoš 92

Odpovědět
Okura
Příspěvky: 540
Registrován: 13 dub 2007, 17:01
Kontaktovat uživatele:

čeština a slovenština v MID

Příspěvek od Okura » 15 říj 2007, 16:51

Zdarec
Mám u sebe jeden display MID a jak se tak koukám obsahuje procesor, který má obsahuje vnitřní EEPROM část. Pro info je to Motorola HC05B16
Jestli se mi podaří rozlousknout obsah, myslím si že v něm budou uloženy všechny hlášky od palubního pc, tedy je šance by se mohli přeložit do češtiny :D

Ale jen si to myslím, až budu mít chvilku času, vrhnu se na něj a dám vědět.
Kdo by nechtěl mít CZ palubní pc?
Okura

Reklama
 

Uživatelský avatar
Sailes88
Příspěvky: 26
Registrován: 26 srp 2007, 17:24
Bydliště: Praha-západ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sailes88 » 15 říj 2007, 18:47

uz jsem o tom taky premyslel, ale mam jen jeden a to v aute, proto jsem se do toho nepustil :( pokud to rozfachas tak to bude super. Dej vedet
Astra G, 1.8, 16V, Silver Edition

Uživatelský avatar
sovicka
Příspěvky: 719
Registrován: 01 bře 2007, 20:55
Bydliště: Prágl / HK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 15 říj 2007, 19:29

Určitě, klidně bych si to i přeložil sám kdybych měl jak to rozlousknout a zase nacpat zpět do té romky ;)

Člověk by si tam mohl dát i vlastní hlášky "Mrkej na olej" "Došla voda" a podobné prkotiny...
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

Okura
Příspěvky: 540
Registrován: 13 dub 2007, 17:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura » 15 říj 2007, 19:39

Doufám že tyto informace budou uloženy v eepromce, to je jediná část kde se dá něco změnit. Ale oříšek bude jak rozlousknout algoritmus z eepromky. Snad to pujde. Zapojím do toho i kluky z prahy, snad budou vědět co s tím

Uživatelský avatar
Piškót
Příspěvky: 232
Registrován: 02 říj 2006, 17:53
Bydliště: Zlínský kraj

Příspěvek od Piškót » 16 říj 2007, 09:16

:shock: a co hlásí MID kromě hodin a stanice a teploty,mám neorigo rádio takže na mě čučí jen hodiny a teplota.

Uživatelský avatar
Defender
Příspěvky: 5792
Registrován: 31 srp 2006, 19:26
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 16 říj 2007, 10:09

Další funkcí je hlášení stavu oleje, chladící kapaliny a v ostřikovačích, brzdový destičky, žárovky potkávacích a brzdových světel, a možná ještě víc, ale teď si to nedokážu vybavit a ani nevím jestli tohle Astřina hlásí i bez palubního PC :P.
Mobil : 602318645

Radoš 92
Moderátor
Příspěvky: 8697
Registrován: 27 úno 2007, 01:08
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 16 říj 2007, 10:18

sovicka píše:Určitě, klidně bych si to i přeložil sám kdybych měl jak to rozlousknout a zase nacpat zpět do té romky ;)

Člověk by si tam mohl dát i vlastní hlášky "Mrkej na olej" "Došla voda" a podobné prkotiny...

Tak to by bylo hustý!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

Radoš 92
Moderátor
Příspěvky: 8697
Registrován: 27 úno 2007, 01:08
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 16 říj 2007, 10:19

Zigi píše:To by bylo super, lepší než čučet na německé hnusosloví... :P

Německé????? :shock: Mi to píše v anglině!! :wink:
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

Radoš 92
Moderátor
Příspěvky: 8697
Registrován: 27 úno 2007, 01:08
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele:

Re: čeština do MID/TID

Příspěvek od Radoš 92 » 16 říj 2007, 10:20

Okura píše:Zdarec
Mám u sebe jeden display MID a jak se tak koukám obsahuje procesor, který má obsahuje vnitřní EEPROM část. Pro info je to Motorola HC05B16
Jestli se mi podaří rozlousknout obsah, myslím si že v něm budou uloženy všechny hlášky od palubního pc, tedy je šance by se mohli přeložit do češtiny :D

Ale jen si to myslím, až budu mít chvilku času, vrhnu se na něj a dám vědět.
Kdo by nechtěl mít CZ palubní pc?
Okura

Já bych chtěl!!!
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

Okura
Příspěvky: 540
Registrován: 13 dub 2007, 17:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura » 16 říj 2007, 11:16

jo nemáte někdo náhodou MID s češtinou? bylo by to pak snadné

Ivorty
Příspěvky: 51
Registrován: 20 zář 2007, 21:23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivorty » 23 říj 2007, 20:58

a jde zamenit TID za MID mam totiž TID a rad bych aby to hlasilo spotrebuju atakove kravinky jak na to poradte pls
Opel astra 1.6 16V R.V 2003,Klima, Okna Na DO, radio VDO Dayton 2304 Mp3. životní láska:)

HZS ČD JPO Přerov: "Chodíme tam, odkud jiní utíkají"

Uživatelský avatar
sovicka
Příspěvky: 719
Registrován: 01 bře 2007, 20:55
Bydliště: Prágl / HK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 23 říj 2007, 21:06

jen výměnou displaye nelze, "takové ty kravinky" vyžadují různá čidla která tam třeba nemáš :)

poklud o to opravdu stojíš, tak zde: http://www.astra4ever.cz/dodatecna-mont ... d-t14.html
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

Uživatelský avatar
rychlyradim
Příspěvky: 2619
Registrován: 07 čer 2006, 15:30
Bydliště: Jihomoravský kraj - Blansko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 23 říj 2007, 21:51

Defender píše:Další funkcí je hlášení stavu oleje, chladící kapaliny a v ostřikovačích, brzdový destičky, žárovky potkávacích a brzdových světel, a možná ještě víc, ale teď si to nedokážu vybavit a ani nevím jestli tohle Astřina hlásí i bez palubního PC :P.
tak bez pal pc..to bohužel nehlásí..nebo aspon o tom nevím...

Charlie
Příspěvky: 1047
Registrován: 14 čer 2006, 12:16
Bydliště: Hořovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 24 říj 2007, 07:06

No bez pal PC to určitě nehlásí, hlásí to jen u pal PC montovanách ve výrobě, při dodatečné montáži většinou také ne, protože je nutné na check control měnit celkem dost věcí a je to nákladné
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

Uživatelský avatar
Bobik
Příspěvky: 255
Registrován: 27 říj 2006, 07:50
Bydliště: Kadaň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik » 26 říj 2007, 23:11

Mam takovy dojem, ze uz se o to pokouselo dost lidi a neuspeli .. myslim s tou cestinou.
Navic proc menit tech par frazi co to napise??? To si to nepamatujete.. navic bude levnejsi si tyto fraze napsat na kus papiru s prekladem (pokud je skleroza v pokrocilem stadiu, pokud ne tak si to snad zapamatujete) nez pak vymontovat vnitrnosti palubniho PC a nechat u nekoho (samozrejme za stedrou uplatu, protoze dnes uz ani kure zadarmo nehrabe) pocestit par vet.. :idea: :idea: :idea:
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299

Odpovědět