mám prosbu plynoucí ze sílícího pocitu mého zoufalství. Moje Astřička před lety dostala nový motor Y17DT místo původního X17DTL. Od počátku řeším problém, že auto nejede tak jak bych si přál. Zkoušel jsem hodně věcí měnit, repasovat, atd. Poslední oprava, asi před půl rokem, nové "špičky" trysek. Toto se zdálo jako nejlepší investice a auto trošku ožilo, začalo pod plynem i lehce kouřit. Bohužel od té doby začal někdy kolísat volnoběh. Někdy míň, někdy víc. Všiml jsem si, že kolísání zavisí na zátěži, například při zapnutí ohřevu zadního skla, nebo když lehce vrknu, tak se režim kolísání změní, někdy i ztratí. Zkusil jsem na den odpojit baterku, ať se smažou adaptační hodnoty. Při té příležitosi jsem propláchl konektory na MAF a ECU motoru. Kolísání se lehce upravilo, ale zesílil se původní problém a to, že auto zase zlenivělo, asi i přestalo pod plynem kouřit a při prudkém přidání jednou, nebo dvakrát cukne.
Další původní problém je, že pokud se auto i pomalu pohybuje, tak po ubrání plynu a vymáčknutí spojky vyskočí otáčky na +- 1500 a pak padnou na volnoběh. Např při popojíždění v koloně. Zkusil jsem udělat grafy-omlouvám se za kvalitu, kde je tato vlastnost vidět. Čas 34,21->
Na druhém, extra nepřehledném grafu, je ono cukání po prudkém přidání. Např při předjíždění, kdy při odřazení člověk neví, jestli se do toho měl vůbec pouštět.
A asi rok starý problém. Při teplotě pod 9st se po startu Astřička při vyšších otáčkách na chvíli zakašle. Čím nižší teplota, tím kašle v nižších otáčkách a déle. Postupně se hranice kašlání posouvá výše až po pár set metrem zmizí.
Starty jsou v pohodě, občas při extra mrazech si asi 5x zatočí než chytne - žhaviče již taky měněny.
Prosím o rady a nápady kudy se dát, případně jak provést testovácí jízdu a z ní pak přiložit LiveData, místo grafů

Děkuji