Právě je 16 zář 2019, 12:31





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 11 srp 2009, 19:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2007, 12:32
Příspěvky: 85
Ahoj všichni, rád bych Vás poprosil o informaci či odkazy kde nejlevněji sehnat buďto software nebo přímo celou sadu pro diagnostiku Opelů, tady v okolí mají diagnostiky jen obyčejné, na netu jsem viděl na motordiagu za 22000 Kč, lze sehnat klidně i rapid (apod.) verzi nebo je lepší všechno koupit? 22 tisíc se mi moc za to nechce dávat. Díky za informaci.

_________________
Opel Astra Carravan 2.0 DTI 16V - Y20DTH - r.v. 2003


Nahoru
 Profil  
 

 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 11 srp 2009, 20:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 03 bře 2009, 21:57
Příspěvky: 3041
Bydliště: Frydek-Mistek
Dobry by bylo taky rict na co tu diagnostiku budes mit. Jestli na domu nebo na kseft ci robotu na autech. A kdyz na kseft, tak na co vsechno.

_________________
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 11 srp 2009, 20:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2007, 12:32
Příspěvky: 85
HerryCZ píše:
Dobry by bylo taky rict na co tu diagnostiku budes mit. Jestli na domu nebo na kseft ci robotu na autech. A kdyz na kseft, tak na co vsechno.


Pokud by to bylo hodně nákladné, tak určitě na kšeft, kdo bude chtít, může využít,. je pravda, že tady v okolí by se to chytilo, pár známých, kteří to využijí by bylo, takže berme na kšeft, ale hlavně bych si chtěl i já sám nějak poštelovat svou astru. Omlouvám se, že jsem to lépe nepopsal. Určitě by asi stálo za to mít TECH2, že? Jak jsem četl fórum tak je to nejdoporučovanější SW, ale jak říkám nemám kontakty a hledám nejlepší variantu, do Zlína kvůli diagnostice za 800 Kč se mi fakt nechce, to víc projedu a hlavně bych ji chtěl využít přímo za jízdy v autě.

_________________
Opel Astra Carravan 2.0 DTI 16V - Y20DTH - r.v. 2003


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 11 srp 2009, 21:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2008, 16:20
Příspěvky: 3292
Bydliště: Brozany u Kuňky,Pardubice
Přístroj Tech 2 koupíš už i za 60000,-.Jen toho pořebuješ trošku více :lol: :lol: :lol:
A až si to pořídíš a budeš platit všechny poplatky,abys mohl třeba programovat,tak zjistíš,že za 800,-se fakt nedá dělat a od některých aut.servisů je to jen symbolická cena.Jinak bys musel dělat diag. tak 10autům denně minimálně.
Tady máš něco o poplatcích a pak se taky musíš zúčastňovat internetových školení a myslím,že 2x do roka školení v centru Opel ve Velkém Meziříčí.A to taky za peníze,protože brambory neberou!! :lol: :lol: :lol:
https://www.gme-infotech.com/info.html
Taky nevím co jsi myslel obyčejnou diagnostikou,jestli ty čtečky chybových kodů,tak souhlas.Jestli má ale někdo třeba Bosch KTS,tak pak hlavně záleží na člověku,který na tom dělá. :D :D :D A taky jestli o tom něco ví nebo plácá kokotiny,protže SW má crack a ESI si neplatí.
Abys měl představu tak KTS 5.. bez notesu stojí ca 50000,-a roční SW C9 ESI 28000,-na rok.
Jinak vlajková loď KTS 670 je kolem 200000,-jen přístroj + 28000,-SW ESI C9 na rok.


Naposledy upravil denny dne 11 srp 2009, 21:34, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 11 srp 2009, 21:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 pro 2007, 00:59
Příspěvky: 4473
Bydliště: Kladno
Na aukru pár diagnostik je. Ale jsou omezené svými možnostmi funkčnosti.

_________________
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 11 srp 2009, 21:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2008, 16:20
Příspěvky: 3292
Bydliště: Brozany u Kuňky,Pardubice
Jenže on si chce a pár kámošům cosi "ladit" na svých strojích.Tak mu SW typu techII by marab je nakokot.Já mu ho klíďo pošlu mailem gratis.Kabel a noťas s com portem si už musí nějak pořešit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 11 srp 2009, 22:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 01 říj 2006, 08:49
Příspěvky: 6220
Bydliště: Doma, s výhledem na Ještěd
Zdendo nenavážej se ale prosím do Máry. :) On to celou dobu uváděl, že je to jen na přečtení chyb a smazání. K ničemu jinému. Obráceně ale, na programování v našich malých podmínkách asi nikdo nemá ani znalosti, ani finanční možnosti k zajištění potřebného sw. A dělat s crackovaným na programování = sebevražda a dříve či později obrovské potíže.
Podle mne jde momentálně ze strany siminkuva o malinko přehnané požadavky a špatné konstatování toho, na co chce diag využít. Měl by mu na to co popsal stačit i starej dorej ab-com. :wink:

_________________
END


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 11 srp 2009, 22:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 pro 2007, 00:59
Příspěvky: 4473
Bydliště: Kladno
Denny: na druhou stranu ale píše že se mu nechce jezdit na diagnostiku za 800,- . Tak místo té diagnostiky za 800 / napojení by mu stačil příklad http://www.aukro.cz/item710470494_diagn ... lexer.html :wink:

_________________
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 11 srp 2009, 22:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 01 říj 2006, 08:49
Příspěvky: 6220
Bydliště: Doma, s výhledem na Ještěd
Vždyť to mu denny psal, že mu pošle soft od Mary a ať si sežene převodník. tak tady k tomu ten soft rovnou balej... Ale na netu visí na x místech k sosnutí...

_________________
END


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 12 srp 2009, 05:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 bře 2007, 12:32
Příspěvky: 85
Tu se to rozjelo, no požadavků moc přehnaně nemám, myslel jsem, že nejdražší diagnostika je tak za těch 22000 co jsem psal :-( Takže pokud je to už u 60tis. tak to je už vážně hodně, nejsem žádný servis, ale spíš mi šlo o to, že když někdo z kamarádů a tady v okolí bude mít problém, budu mít nějaký kvalitnější SW na zjištění chyb či když budou chtít programovat klíče, mazat chyby, nastavovat BAGy apod. tak, že by se jim DIAG hodila, já bych ji určitě taky využil, při hledání závad se určitě vyplatí, mazat chyby taky a programovat klíče, proč ne ;o)

_________________
Opel Astra Carravan 2.0 DTI 16V - Y20DTH - r.v. 2003


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 12 srp 2009, 06:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 03 bře 2009, 21:57
Příspěvky: 3041
Bydliště: Frydek-Mistek
Ja mam OpCom a bohate mi staci na vycteni chyb, mazani chyb, prizpusobovani klicu apod, ale treba na zmeni jazyka MID jsem musel jet na Tech II. Jinak Tech II zvladne toho vic nez OpCom, ale neumi Live data. Samozrejme je toho vice, ale to by se tu mohli rozepsat zkuseni uzivatele.

_________________
Obrázek

Obrázek

Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 16 říj 2009, 20:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 10 pro 2008, 20:25
Příspěvky: 215
Bydliště: Ústí nad Labem
Cauves chlapi, at hledam jak hledam, tak to nikde nachazim... Mam problem s interfacem a Tech2... Mam ho asi dva dny, dostal jsem k tomu soft OT2 a mam ho stazenej i v CZ, ale nejak mi to nechce makat. Zapojim do COM1, prdnu interface do zasuvky v aute, zapnu zapalovani, otevru program OT2 a vyskoci mi tam hlaska: Interface nenalezen, zadna odezva...
Je na to nejakej postup, nebo tak neco? nevite proc mi to nekomunikuje?? Diky za rady a tipy...

_________________
Kombi, 1,6 16V 74kW r.v.99, x16xel, zaslepený EGR, zavírání okýnek dálkou, díra ve výfuku...
Daignostika VAG-COM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 16 říj 2009, 20:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 10 pro 2008, 20:25
Příspěvky: 215
Bydliště: Ústí nad Labem
mr.login píše:
Cauves chlapi, at hledam jak hledam, tak to nikde nachazim... Mam problem s interfacem a Tech2... Mam ho asi dva dny, dostal jsem k tomu soft OT2 a mam ho stazenej i v CZ, ale nejak mi to nechce makat. Zapojim do COM1, prdnu interface do zasuvky v aute, zapnu zapalovani, otevru program OT2 a vyskoci mi tam hlaska: Interface nenalezen, zadna odezva...
Je na to nejakej postup, nebo tak neco? nevite proc mi to nekomunikuje?? Diky za rady a tipy...

Mam tohle: http://www.obddiagnostika.cz/specialni- ... tech-2.php
Melo to bejt v jine sekci, pardoon :oops:

_________________
Kombi, 1,6 16V 74kW r.v.99, x16xel, zaslepený EGR, zavírání okýnek dálkou, díra ve výfuku...
Daignostika VAG-COM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 16 říj 2009, 22:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 pro 2007, 00:59
Příspěvky: 4473
Bydliště: Kladno
Ten mám +/- taky používám OPEL TECH 2 CZ a běží to v pohodě.

Mám tam nastaveno com 1. Je tam na výběr ze 4.

_________________
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]

PRODEJ moje coupe Z22SE

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Doporučte nejlepší diagnostiku
PříspěvekNapsal: 17 říj 2009, 20:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 27 črc 2006, 16:50
Příspěvky: 714
Bydliště: Slovensko
K tomu káblu si zožeň soft AB COM a ak je kábel OK, tak to pôjde bez problémov. Myslím že bol aj v češtine.

_________________
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz