Čidlo teploty motoru
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Čidlo teploty motoru
Dobrý den, jsem čerstvým majitelem astry a mám problém s budíkem teploměru. z počátku teploměr padal na dvě čárky nad nulou a zase chvíli na 90 nyní se ani nehne. studoval jsem vaše příspěvky a tuším, že budu muset asi měnit termostat, ale ještě bych chtěl vyloučit čidlo teploty. Bohužel ho nemohu najít, ani v Jak na to? o něm není zmínka. prosím kdo víte kde ho najdu? motor 1,6i XSZR
- Reklama
máš pravdu je to pod plastem ze zadu ale když se nahneš tak ho vidíš to čidlo mam také ten sam problém ale mě to fungovalo když jsem pustil Klímu ale teď už néOkura píše:mám pcoit že je pod plastem u rozvodů
bud je termostat k.o.
dělají ti to ostatní ručičky nebo jenom na teplotu?

OPEL ASTRA G 1.6 8V 55KW 1998 www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?p=84011#84011
- vasekpetr1
Řekl bych, že ti odešel termostat (měl jsem ten samý problém - sice to topilo, ale míň, ručička ke konci ani nevylezla nad spodní čárku, u těchto motorů je to častý problém), výměna termostatu u tohoto motoru je bohužel spojena se sundáním krytu rozvodového řemene, čili sundat řemen, kolo, já se do toho nepouštěl, dal jsem to svému dvornímu automechanikovi, stálo mě to kolem 1500,-Kč. Teď už mám klid.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- vasekpetr1
Mám za to, že čidlo teploty vody je při pohledu do motoru vzadu za škrtící klapkou. Když mně v servisu měnili altík, zapomněli toto čidlo připojit, auto šlo velmi špatně nastartovat, mělo nepravidelný chod a najely naplno oba dva větráky na chladiči. Prostě řídící jednotka chlazení měla blbou informaci o teplotě... A myslím, že i z tohoto čidla se bere informace pro budík.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
čidlo teploty
Diky moc za rady, dám to do servisu - je to jen budík teploty a hůř to i topí takže to je asi termostat. Pak se ozvu