Jak vyndat ventilátor na chladiči?

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
Choze L

Jak vyndat ventilátor na chladiči?

Příspěvek od Choze L »

Prosím poraďte jak vyndat tento ventilátor. Mám ho přidřený.
Nevím jestli jsou ještě nějaké šroubky dole, nebo jestli musí jít dolů nárazník? A ještě dotaz, má se výztuha, která je za nárazníkem dotýkat krytu ventilátoru? Z obrázku to není úplně patrné, ale ta výztuha na to tlačí a to by mohl být i důvod špatného chodu...???

Díky.

Obrázek

Obrázek
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
Reklama

Princ William

Příspěvek od Princ William »

vyztuha by se dotykat nemela.....jak se to rozebira na aute fakt nevim ale menil jsem tu predni mrizku pres saharu a ta je tam jen nacvakla.....v kazdem pripade jsem ten vetrak dole mel ale to bylo i s chladakem a uz si nepomatuji kde presne to je pridelane 8)
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
Choze L

Příspěvek od Choze L »

Princ William píše:vyztuha by se dotykat nemela.....jak se to rozebira na aute fakt nevim ale menil jsem tu predni mrizku pres saharu a ta je tam jen nacvakla.....v kazdem pripade jsem ten vetrak dole mel ale to bylo i s chladakem a uz si nepomatuji kde presne to je pridelane 8)
Je možné že by se ta výztuha pohla? Přiznávám malinkatý ťukanec na křižovatce - odnesl to pouze plastový kryt značky.
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
Princ William

no pokud ji nemas zlomenou (prohlou) tak to by musela bejt fakt rana aby byla vzadu....to mozna mas dal od sebe chladice....neboli chladic na AC mas vic vepredu 8)
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
Princ William

ale ted koukam na ten obrazek zestrany a zda se mi ze ten kryt nemas uplne docvaklej.....musel bych to jit porovnat..... :lol:
Chavron

Příspěvek od Chavron »

predminuly vikend som sa hrabal k hlavnemu vodnemu chladicu. musel som skladat aj vystuhu. Ono na tom vela prace nie je. Musis zhodit naraznik a nasledne vystuhu, ktora drzi na 6tich sroboch. Celkovo robota asi na 15 minut. potom je volny pristup k tomu chladicu.
Inak dotykat sa sahary by sa ta vystuha nemala. Pri najblizsom vylete do motoroveho priestoru to pozriem ale myslim, ze priestoru je tam dost.
HonzaL

Příspěvek od HonzaL »

Když se Ti dotýká výztuha ventilátoru, tak je od toho šťouchance prohnutá, sundej nárazník a výztuhu a velkým kladivem ji vrať do původního tvaru, aby Ti nárazník na krajích na blatnících naodstával. Mezi nárazníkem a chladičem musí být mezera, aby jsi se dostal i k čidlu venkovního teploměru.
Chavron

Příspěvek od Chavron »

JJ, medzera tam musi byt dost velka, viem ze som to cidlo teplomera zabudol zapnut pri nasadzovani, tak som ho zapinal dodatocne pomedzi chladic a tu vystuhu a dalo sa tam v pohode dostat.
Zamčeno